Mijn bevalling

Gepubliceerd op 28 juli 2020 om 13:55

Blog doula Chantal.

TROTS dat is wat je ziet! Deze foto is van de geboorte van mijn 3e bevalling, de geboorte van Norah!

Zoals weinig van jullie weten was mijn eerste bevalling niet gegaan zoals ik had gedacht. Ik was totaal niet voorbereid en had geen idee wat ik kon verwachten. Met de wetenschap van nu, had ik het toen heel anders aangepakt en had ik mezelf wel voorbereid op mijn bevalling. Ik weet niet of het dan anders was gelopen, maar ik wist in ieder geval wel wat ik kon verwachten. 

 

Mijn tweede bevalling was een geplande “natuurlijke” keizersnede (gentle C-section). Daar vertel ik later meer over......

 

Mijn derde zwangerschap verliep allemaal soepel. De tijd tijdens de zwangerschap ging heel snel, omdat ik nog 2 kids had rond lopen. Graag wilde ik deze keer een natuurlijke bevalling. Waarom, misschien omdat ik een beetje eigenwijs bent, maar ook omdat IK het gevoel had, dat het kon! Samen in overleg met mijn gynaecoloog, en man ging ik voor een natuurlijke bevalling. Wel met de wetenschap dat het ook een plan B kan worden “een keizersnede”. Dit is ook heel belangrijk met de voorbereidingen, dat je ook een plan B hebt of misschien zelfs een plan C. Soms loopt het gewoon anders, maar dan ben je daar wel op voorbereid en dan is het nog steeds jouw plan. Tijdens de gehele bevalling was ik heel ontspannen, waardoor ik de weeën (golven) goed kon opvangen. Ik wist van tevoren wat ik kon verwachten en dat gaf mij zelfverzekerdheid en vertrouwen. Ik gun iedereen zo'n bevalling.

Mijn tip; maak een geboorteplan van jouw/jullie droom bevalling, maar maak ook een plan B of een plan C. Soms loopt het wat anders, maar je bent dan wel goed voorbereid.

Succes met de voorbereidingen! 

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.